About Blue Nun
Blue Nun
  • хослох дарс, хоол хүнс

    хослох дарс, хоол хүнс
  • Аялалын явцад хоол хүнсээ хэрхэн хадгалж авч явах вэ?

    Аялалын явцын хамгийн гол хэсгийн нэг бол аяны гал тогоо юм. Ялангуяа зуны халуун өдрүүдэд аяны хүнсийг муутгаж гэмтээлгүй хадгалж явах нь хамгийн чухал байдаг.  Чанараа алдсан хоол хүнс нь илчлэг тэжээлээ алдаж витамингүй болдог. Мөн цаашлаад ходоод гэдэс өвтгөж ...
  • Эрүүл амьдрах энгийн арга

    Хүн эрүүл аз жаргалтай амьдрахын тулд хамгийн энгийн эрүүл ахуйн шаардлагыг биелүүлж, сахих нь чухал байдаг. Үүнд:     1. Уурлаж уцаарлахгүй байх. Тэвдэж бухимдалгүй тайван жигд амьсгалах. Стресс нь хүний амьсгалалтыг түгжиж, эсвэл огцом ширүүн амьсгалах байдалд оруулдаг. 2. ...
  • Дөрвөн улирал ба хооллолт

    Монголчууд хvнс хоол ундаа тухайн цаг улиралд нь тохируулан зохицуулж ирсэн уламжлалтай ард тvмэн. Жилийн улирал, єдрийн цаг, тухайн хvний хvйс, нас, бие махбодийн онцлог, бодисын солилцоо, энергийн хуримтлал зэргээс хамааран хоол ундныхаа төрөл зvйл, тэдгээрийн хэм жээг тохируулсаар иржээ. ...
  • Тараг хэрэглэхийн ач холбогдол

    Зөв иссэн өөрийн гэсэн өвөрмөц үнэр амттай  тараг нь судасны нялцгай эд өтгөрөхөөс сэргийлэх чадавхтай хөгшин залуу ямар ч хүнд тохиромжтой  ундаа юм. Тарагны сүүн хүчлийн бактериуд нь дараах сайн үр дүнд хүргэдэг байна. Жишээлбэл:  - Таргийг байнга уух нь ...
  • Жүржний ач холбогдол

     Жүрж – Зүрхний өвчин ба хорт хавдрын эсрэг антиоксидант амин дэм болсон С витаминыг хангагч хамгийн гол бүтээгдэхүүн ба жүржийн шүүсээр хор саармагжуулах болон үе мөчний өвчин эмчилхэд нэн тустай. Жүржийн шүүс нь цусны судсыг бэхжүүлдэг бөгөөд цусны даралт ихтэй, ...
  • MEIJI SEIKA ХХК-ийн тухай

    1916 оноос хойш цаг үедээ тэргүүлсэн бүтээгдэхүүнүүд  хэрэглэгчдэдээ хүргэсээр байгаа тус компани үйл ажиллагааны үзэл баримтлалаа  “Бид мөрөөдөл амьдралын гэрэл гэгээг нандигнан хайрлаж, дэлхийн хүн бүхний сайн сайхан амьдралд хувь нэмрээ оруулахыг зорьж байдаг” гэж тодорхойлсон байдаг. Уриа: “ Сайхан ...
  • Ходоодны шархлаа, 12 хуруу гэдэсний өвчлөлийн үед хэрэглэх хүнс

    Шархлаа өвчин нь хүний ходоод ба 12 хуруу гэдэсний ханын бүрэн бүтэн байдал алдагдсанаас үүсдэг өвчин юм. Энэ өвчнөөр ихэнхдээ 20-50 насны эрэгтэйчүүд өвчилдөг бөгөөд жил ирэх тутам тоо нь нэмэгдсээр байна. Өвчин нь хурцадал ба хэсэг зуурын намжмал байдаг ...
  • Хүнсний бүтээгдэхүүнийг сонгон авахдаа дараах зүйлсийг анхаарна уу

    Хүнсний бүтээгдэхүүнийг хэрхэн сонгох вэ? Хүнсний бүтээгдэхүүнийг харах, үнэрлэх, амтлах, хүртэх мэдрэхүйн эрхтэнийхээ тусламжтайгаар гадаад байдал, биет байдал, амт, үнэрийг сайтар шалгаж аваарай. Хүнсний бүтээгдэхүүнийг хэрхэн шалгах вэ?  Гадаад байдал: Өнгө - /өнгө өөрчлөгдсөн, хөгцөрсөн, харласан, сааралтсан өнгө байгаа эсэх ...
  • Шар буурцаг зүрхний өвчнөөс сэргийлнэ

    Шар буурцаг нь Зүүн Азиас гаралтай, шошны төрлийн ургамлын нэг юм. Шар буурцаг нэг наст ургамал бөгөөд Хятадад гэхэд 5000 жилийн турш хүнс болон эмийн орцонд хэрэглэж иржээ. Найрлагандаа их хэмжээний амин хүчил агуулах тул уургийн сайн эх үүсвэр болдог. Мөн өөх тос, төмөр, ...
© 2012. Бүх эрх хуулиар хамгаалагдсан.